Via Instagram vroeg ik of jullie het fijn zouden vinden als ik mijn favoriete skincare producten met jullie zou delen. Waarom? Zo hoop ik jou een hoop research naar fijne, vegan, duurzame en/of natuurlijke gezichtsverzorging producten en merken te besparen. Mocht je mij al langere tijd volgen dan weet je dat ik hier de afgelopen tijd veel tijd in heb gestoken. Sterker nog: het was een van mijn zelfliefde-doelen van 2019 om te investeren in een fijne skincare routine om zo de huid van mijn gezicht optimaal te kunnen verzorgen. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en zijn belangrijkste taak is om het lichaam te beschermen. Met deze skincare producten hoop ik mijn huid een beetje te helpen om zichzelf gezond te kunnen houden.


Favoriete skincare producten voor een gezonde huid

Voordat ik mijn favoriete skincare producten en merken van het moment met jou deel lijkt het mij goed om te benoemen wat ik zelf belangrijk vind en waar een product voor mij aan moet voldoen. Voor mijn gezichtsverzorging vind ik het belangrijk dat de producten die ik gebruik:

  • Zo natuurlijk mogelijk zijn (producten die grotendeels natuurlijke – en vaak ook biologische – ingrediënten bevatten) 
  • Dierproefvrij zijn (dit kan je herkennen aan het logo van Cruelty Free International dat op de verpakking moet staan – een konijntje)
  • Vegan is (deze producten bevatten geen dierlijke producten)
  • Het liefst ook duurzaam zijn (verpakkingen die bijvoorbeeld geheel van gerecycled materiaal zijn gemaakt)

Je kan je wellicht voorstellen dat het even een uitzoek werkje is om gezichtsverzorging producten en merken te vinden die aansluiten bij al mijn wensen. Gelukkig leven we in een tijd waarbij er steeds meer vraag is vanuit de consument naar producten die op deze voorwaarden aansluiten en daardoor is het aanbod ook steeds groter. Hieronder vind je een overzicht van mijn favoriete skincare producten en merken. Hoe en wanneer gebruik ik elk product en waarom zou ik dit eventueel ook aan jou aanraden?


Mijn skincare routine bestaat uit de volgende producten:

1. Dag- en nachtcrème & cleaser van Earth Line

Absoluut een van de favoriete merken die ik vorig jaar heb leren kennen. Als verzorging van mijn gezicht gebruik ik in de ochtend en avond de Vitamine E dag- en nachtcreme van Earth Line. Dit is zo’n fijn product! Ik gebruik dit product nu ruim 9 maanden en het zorgt ervoor dat mijn huid verzorgd en heel rustig is (lees: bijna geen oneffenheden). In de avond reinig ik mijn huid onder de douche door de milde reinigingsmelk te gebruiken.

2. De verzorgde producten van Dr. Hauschka

Van de producten van het prachtige merk Dr. Hauschka ben ik groot fan! Dit merk gaat al veel jaren mee en heeft zich daarom op het gebied van natuurlijke huidverzorging sterk ontwikkelt. Momenteel gebruik ik de reinigingsolie, die echt heel zacht is voor je huid. Dit product zat ook in de Self Love Talk goodiebag tijdens de boeklancering (dat bedoel ik: ik ben fan, haha) en daarnaast vind ik hun gezichtslotion ook heerlijk!

3. Hydratatie en versterking van The Ordinary

Het merk The Ordinairy heb ik sinds kort ontdekt! Een Canadees vegan en diervriendelijk merk dat (vind ik) ten aanzien van andere skincare merken zeer betaalbare kwalitatieve producten verkoopt. Tot nu toe is mijn ervaring met de producten die ik momenteel gebruik positief. Maar ik probeer elk product altijd voor ruim twee maanden echt goed te testen.

Momenteel combineer ik de volgende skincare producten van dit merk: een serum ter versteviging van de huid genaamd ‘Buffet’, een hydraterende serum om tekenen van ouderdom, zoals fijne lijntjes, tegen te gaan ‘Hyaluronic Acid 2% + B5‘ (in de ochtend), in de avond gebruik ik een serum dat een laag percentage aan pure retinol bevat. Dit ingrediënt gaat onregelmatigheden en ouderdomstekenen tegen. Elke avond sluit ik mijn verzorgende routine af met deze verzorgende olie

Let op: bij producten met retinol kan je huid heftig reageren, daarom is het aan te raden om dit op te bouwen en je hierover te laten informeren/in te lezen. Vandaar dat ik momenteel een product aan het testen ben dat een laag percentage retinol bevat en dit bouw ik op door de serum eerst slechts 2-3 keer per week te gebruiken. 

4. Ter afwisseling gebruik ik Naif

Aangezien ik momenteel de dag- en nachtcrème van Earth Line gebruik en daar tevreden mee ben, gebruik ik het merk Naif nu niet. Wel heb ik hier ook goede ervaringen mee! Zo heb ik een tijd zowel de dagcrème als de nachtcrème gebruikt en het is echt heerlijk natuurlijk ‘spul’ 😉 Zeker een aanrader!

5. Extra tip: producten van Love, Beauty & Planet

Als extra tip zou ik het merk Love, Beauty & Planet tippen wanneer je op zoek bent naar natuurlijke, vegan en duurzame verzorgingsproducten. Momenteel gebruik ik de deodorant van dit merk en hier ben ik zeer tevreden over. Ik heb de afgelopen maanden meerdere natuurlijke deodorants gebruikt, maar hier vond ik de werking steeds niet optimaal van of lang aanhouden (en dat terwijl ik van mezelf niet veel transpireer). Deze deodorant is wel een aanrader wat mij betreft.


Mijn self-care skincare routine:

Nu ik je heb verteld welke merken ik gebruik om mijn huid met natuurlijke, vegan, diervriendelijke en duurzame skincare producten mee te verzorgen, is het misschien fijn om te weten hoe ik dit heb verwerkt in een skincare routine.

Mijn ochtend skincare routine: 

De verzorging van mijn gezicht is in de ochtend vrij minimaal. Het eerste product dat ik gebruik is de ‘Buffet’ serum van The Ordinairy. Dit laat ik twee minuten intrekken voordat ik de Hyaluronic Acid 2% + B5 aanbreng. Nadat dit is ingetrokken breng ik de dag- en nachtcrème aan.

Mijn avond skincare routine: 

In de avond ben ik iets meer tijd kwijt aan de verzorging van mijn huid. Zo reinig ik onder de douche altijd eerst mijn gezicht met de reinigingsmelk van Earth Line, dit spoel je simpelweg af met water. Sta ik niet onder de douche? Dan gebruik ik hier de reinigingsolie van Dr. Hauschka voor.

Na het douchen breng ik de ‘Buffet’ serum op mijn huid aan, dit laat je wederom even intrekken. Daarna gebruik ik de Retinol 0.2% in Squalane (let op: dit product ben ik momenteel nog aan het testen). Als dit is ingetrokken breng ik de dag- en nachtcrème aan en dit maak ik af door een paar druppeltjes van de 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil zachtjes op mijn huid te deppen met mijn handen.


Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben: je mag mij altijd een bericht sturen!
* Alle informatie in dit artikel is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen. Bij begeleiding is het altijd verstandig een deskundige om advies te vragen.

Lees ook: eerste hulp bij essentiële oliën 

Pin It on Pinterest

Share This