Tijdens de koudere wintermaanden, maar eigenlijk ook gedurende het hele jaar, kan ons lichaam wel een beetje hulp gebruiken om zichzelf gezond te houden. Deze 10 ingrediënten bevatten veel vitamine C en kunnen daardoor onze weerstand verhogen. Heb jij last van een griepje of een verkoudheid? Voeg deze ingrediënten dan wat vaker toe aan jouw maaltijden! Wist je trouwens dat je jouw lichaam meteen een boost kan geven zodra je wakker wordt? Wij vertellen jou ons favoriete trucje. Lees vooral verder. 


INGREDIËNTEN DIE VEEL VITAMINE C BEVATTEN VOOR EEN GOEDE WEERSTAND

Waarom is vitamine C eigenlijk belangrijk voor onze gezondheid en wat is de functie hiervan? Goed dat je het vraagt 😉 Vitamine C staat voornamelijk bekend om zijn positieve effect op de weerstand en het immuunsysteem. Echter heeft vitamine C nog veel meer belangrijke functies. Het is een antioxidant en kan daarom onze lichaamscellen beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen vallen als het ware onze gezonde cellen aan. Dit is een natuurlijk proces en een gezond lichaam kan zichzelf hier doorgaans zelf tegen beschermen. Antioxidanten zijn daarom erg belangrijk bij het ontgiftingsproces van het lichaam.

10 x ingrediënten die veel vitamine C bevatten | Goede weerstand

Wist je dat wij zelf geen vitamine C kunnen aanmaken? We moeten dit dus dagelijks uit voeding halen. De meeste mensen denken meteen aan een mandarijn of aan een sinaasappel, maar wist je dat er ook veel groentes zijn die dit waardevolle stofje bevatten? Laten we onze 10 favoriete ingrediënten eens op een rijtje zetten!

  1. Citroen
  2. Sinaasappel 
  3. Kiwi 
  4. Paprika (waarvan de rode paprika de meeste hoeveelheid vitamine C bevat)
  5. Zwarte bessen 
  6. Spruitjes
  7. Boerenkool 
  8. Rode kool
  9. Spinazie 
  10. Aardbeien 

Wil je jouw lichaam bij het opstaan meteen een boost geven die helpt bij het ontgiften? Drink dan twee glazen met lauwwarm water en het sap van een citroen. Dit draagt positief bij aan het immuunsysteem, het ontgiften van het lichaam, brengt de spijsvertering op gang en je zorgt er meteen voor dat je jouw lichaam voorziet van water na een nacht slapen.


RECEPTEN DIE VITAMINE C BEVATTEN

Om jou een handje op weg te helpen om meer vitamine C binnen te krijgen zetten we natuurlijk ook met alle liefde een aantal van onze favoriete recepten voor jou op een rijtje. Een boerenkool salade met zoete aardappel, thee tegen de keelpijn / griep, een aardbei smoothie als ontbijt of een tofu wok schotel met paprika.

Lees ook: bleekselderij is de nieuwe hype, maar is het ook gezond?

Image credits: Flamingo Images / GreenArt / Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This