Ik wil dat jij dit leest als jij je stiekem zorgen maakt over de zomer, als je twijfelt of je dat ene rokje wel kan dragen of wanneer je opziet tegen het dragen van een bikini op het strand. Ik wil dat jij dit leest, omdat ik je hopelijk kan helpen om deze zorgen los te laten en om liever voor jezelf te zijn deze zomer. Het laatste wat ik namelijk wil is dat jij deze zomer niet kan genieten, omdat je het idee hebt dat je pas jezelf mag laten zien wanneer je je zelfverzekerder voelt, wanneer je anders bent of wanneer je aan een bepaald schoonheidsideaal voldoet. Dat is namelijk wat we helaas doen wanneer we onszelf niet durven te laten zien, we houden onszelf tegen om te genieten. Lees meer.


WEES LIEF VOOR JEZELF DEZE ZOMER EN LAAT JEZELF ZIEN

Laatst ving ik in het vliegtuig onderweg naar het zonnige Spanje een gesprek op van de vrouwen die een rij achter mij zaten (excuses voor mijn afluister gedrag, ik ben er ook niet trots op ;-)) en heel eerlijk gezegd gaf dit gesprek mij een onwijs rot gevoel. Het onderwerp van dit gesprek was de zomerse bestemming die op de planning stond, de vele leuke uitjes die gepland waren, maar ook de onzekerheid over de momenten op het strand en bij het zwembad. Vooral de “dan hoeven anderen er in ieder geval niet tegenaan te kijken” vond ik onwijs pijnlijk om te horen, de woorden waarmee een van de vrouwen doelde op haar lichaam die ze op het strand zou wikkelen in een ruime luchtige nieuwe tuniek. Tegelijkertijd denk ik dat dit voor iedereen zo herkenbaar is, de onzekerheid over ons lichaam en het niet durven laten zien van onszelf. We zijn ons zelfs zo bewust van ons lichaam dat we er voor kiezen om onszelf de verbergen, want stel je voor dat anderen “hier tegenaan moeten kijken”.

Lieve jij, tegen jou wil ik zeggen, geniet.

Wees deze zomer lief voor jezelf en voel je meer op je gemak | Zelfliefde

JE HOEFT JE NIET TE VERBERGEN…

Wees lief voor jezelf deze zomer en laat jezelf zien. Je hoeft je niet te verbergen en je mag er zijn, precies zoals je bent. De onzekerheid over je lichaam is zo herkenbaar (ik nam er zelfs een podcast over op) en de gemene negatieve self-talk die we hierdoor op onszelf loslaten is onwijs pijnlijk. Het is dezelfde pijn die ervoor zorgt dat we onszelf niet durven te laten zien en dat we in de zomer niet optimaal kunnen genieten van het wandelen over het strand of de verfrissende duik in de zee. Het is de pijn en de onzekerheid die jou ervan weerhoudt om jezelf te laten zien. Dat laatste doen we namelijk wel pas als we dunner, voller, rijker, talentvoller of die broek van 10 jaar geleden weer aankunnen, goed? Herkenbaar he, we doen het allemaal. Een label aan onszelf hangen dat we pas goed genoeg zijn om gezien te worden, om te genieten of om echt te doen waar we gelukkig van worden als we iets meer of minder zijn.

Laat je deze zomer (of welk seizoen dan ook) niet tegenhouden door het idee in jouw hoofd of door dat gemene stemmetje van binnen die jou verteld dat je niet goed genoeg bent om jezelf te laten zien. Jij mag jezelf laten zien en je mag net zo hard genieten van het zonnetje aan het zwembad, het dragen van de kleding die lekker zit of die jij mooi vindt en vooral van het plezier hebben tijdens zomerse dagen als ieder ander. Snoer dat gemene stemmetje de mond en ga vooral lekker genieten, geef jezelf een schouderklopje wanneer je iets doet wat buiten je comfortzone ligt en doe vooral waar jij gelukkig van wordt! You do you babe, geniet. 

Niks niet wachten tot je meer kan gaan genieten, nu, nu is daar het beste moment voor.

Luister voor meer inspiratie de self love talk podcast: negatieve self-talk aanpakken
Via iTunes, Spotify of andere kanalen.


Lees ook: een gezond lichaam in plaats van een perfect lichaam

Image credits: rawpixel.com/Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This