Waarom je eigen beste vriendin worden zo belangrijk is? En waarom dit jouw manier van leven compleet kan veranderen? Ik heb het er graag met je over in dit artikel. Wanneer iemand mij vraagt waar en hoe ze zelf kunnen starten met het ontwikkelen van meer zelfliefde geef ik meestal altijd hetzelfde advies: word je eigen beste vriendin. Het klinkt wellicht een tikkeltje zweverig en zoetsappig, maar heel nuchter gezien is dit precies de manier hoe jij op een liefdevolle manier met jezelf kan omgaan. Laten we het eens samen hebben over deze nieuwe vriendschap.


ZELFLIEFDE IS JE EIGEN BESTE VRIENDIN ZIJN

Op Healthy Wanderlust kan je inmiddels allerlei artikelen lezen over zelfliefde en self-care, die elk hopelijk positief kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een liefdevolle levensstijl. Door je eigen beste vriendin te zijn kan je er zelf voor zorgen dat de manier waarop jij met jezelf communiceert en in hoeverre jij goed voor jezelf zorgt positief wordt beïnvloed. Laten we jouw beste vriendin, je beste maatje, iemand waar jij knettergek op bent eens als voorbeeld nemen.

Word je eigen beste vriendin | Belangrijke zelfliefde tip

JOUW BESTE VRIENDIN IS NIET PERFECT

Voor onszelf zijn we vaak hartstikke streng, maar voor onze beste vriendin hebben we vaak alle begrip. Je bent namelijk gek op haar, ziet al haar mooie kanten, gunt haar de wereld en je maakt van haar gezondheid en geluk een prioriteit. Heeft zij hulp of advies nodig? Jij staat altijd voor je klaar. Toch is ook jouw beste vriendin niet perfect. Ook zij maakt fouten, schiet soms van stress compleet uit haar slof, weet het soms echt even niet meer, staat te mopperen op haar eigen spiegelbeeld, ook bij haar is haar zelfvertrouwen soms tot in het puntje van haar schoenen gezonken en ook zij maakt keuzes die niet zo slim zijn.

Weerhoudt jou dit ervan om alsnog onvoorwaardelijk van haar te houden, haar advies te geven of is dit voor jou een reden om minder positief over haar te denken. Nee, he?

GUN JEZELF HETZELFDE ALS JOUW BESTE VRIENDIN

Word je eigen beste vriendin, het klinkt als simpel advies, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Word je eigen beste vriendin door jouw eigen fouten, verdriet, frustratie, problemen, onzekerheid en schaamte te zien als de emoties en gedachtes van jouw beste vriendin. Wat voor advies zou je haar geven? Welke lieve woorden zou je haar toespreken om haar gerust te stellen? Hoe zou je haar helpen om weer vol zelfvertrouwen in haar schoenen te staan? Geef dit nu aan jezelf. Geef jezelf de liefde en de zorg die je ook met gemak aan jouw liefste maatje zou geven, want wat zij verdient dat verdien jij net zo hard.


LUISTER DE SELF LOVE TALK PODCAST TER INSPIRATIE

In de inmiddels ontzettend vaak beluisterde self love talk podcast: be your own best friend praat ik nog uitgebreid verder over dit waardevolle zelfliefde advies. Beluister de podcast via iTunes, Spotify of klik hier om te zien waar je de afleveringen nog meer kan beluisteren.


Lees ook: een gezond lichaam in plaats van een perfect lichaam

Image credits: Wavebreakmedia/Shutterstock

Pin It on Pinterest

Share This