Deze salade met geroosterde pompoen, knapperige falafel en een zelfgemaakte dressing van tahini wilde ik zo snel mogelijk met jou delen! Ik zat namelijk zelf zo erg te genieten van deze gezonde maaltijd dat ik dacht: dit wil iedereen. Wat ik zo fijn vind aan deze salade? De oven doet grotendeels zijn werk. Jij hoeft dus niet lang in de keuken te staan om van deze salade te genieten. Just the way I like it. Zal ik je snel vertellen hoe je deze makkelijke maaltijd thuis maak? Lees het recept hieronder.


GEZONDE SALADE MET GEROOSTERDE POMPOEN UIT DE OVEN

De meeste mensen gebruiken de oranjekleurige pompoen alleen in de herfst- en wintermaanden, maar dat is zo zonde. Door de pompoen met gedroogde rozemarijn, een beetje balsamico azijn en zeezout in de oven te grillen is dit juist ook heerlijk in de maanden waarin het warmer is. Zin in een ander gerecht met pompoen in de hoofdrol? Bekijk dan deze smoothie bowl met pompoen en plakjes appel of een pizza met gegrilde pompoen en paprika.

Deze salade wordt overigens nog lekkerder door de zelfgemaakte tahini dressing, die overigens ook binnen 5 minuten klaar is. Het recept hoe je deze salade dressing zelf kan maken vind je hier. Zullen we snel aan de slag gaan?

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 400 gram pompoen
  • 200 gram bloemkool
  • 1 tl balsamico azijn
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1/2 tl komijnzaadjes
  • 1 tl olijfolie
  • snuf gemalen peper/zout
  • Gemengde sla
  • 8 tot 10 falafel balletjes
  • Kiemgroente
  • Bekijk hier het recept voor de tahini dressing

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen en snijd in kleine stukjes, je hoeft de schil niet te verwijderen.
  3. Verdeel de pompoen over een ovenschaal en strooi hier de balsamico azijn, olijfolie, rozemarijn, komijnzaadjes en een flinke snuf gemalen peper en (zee)zout overheen en schep goed door elkaar. Plaats voor 20 minuten in de oven.
  4. Snijd de bloemkool in kleine trosjes en kook voor 8 minuten.
  5. Giet dit af en voeg dit nadat de pompoen 20 minuten heeft gebakken toe aan de ovenschaal, schep nogmaals goed door en plaats voor 10 minuten terug in de oven.
  6. Bak de falafel in de oven/koekenpan tot deze knapperig zijn en voeg vervolgens alle ingrediënten bij elkaar.
  7. Serveer met een beetje mild pittige kiemgroente en de zelfgemaakte tahini dressing, het recept vind je hier.
  8. Geniet ervan! 

Lees ook: 5 x lekkere maaltijdsalades

Pin It on Pinterest

Share This