“Zin in een lekkere curry, schat?” Mijn vraag ongeveer elke avond. Ik ben zo gek op curry dat hij er ondertussen gek van wordt, haha! Van de week besloot ik een gezonde Thaise curry compleet from scratch te maken. Dat betekent dus dat er geen zakjes en kant-en-klare curry pasta’s aan te pas zijn gekomen, maar helemaal zelfgemaakt met pure kruiden. Het resultaat? Ik vond de curry nog veel lekkerder dan de makkelijke versie die ik vaker maak. Wil jij dit ook proberen? Lees dan het recept voor deze lekkere vegetarische curry.


EEN VEGETARISCHE CURRY ZONDER ZAKJES IS NIET MOEILIJK

Niet? Nee, echt niet. Dat viel mij namelijk ontzettend mee, want de reden dat ik vaak gebruik maak van kant-en-klare curry pasta’s (dit is mijn favoriet) is omdat ik er vanuit ging dat het veel werk is om losse kruiden te gebruiken. Nu kan je de curry natuurlijk zo ingewikkeld maken als je zelf wil, maar dit recept is vrij simpel. Het fijne ook het koken van een vegetarische curry zonder zakjes is dat je het gerecht compleet kan tunen naar jouw eigen smaak, precies zoals jij een curry het allerlekkerste vindt. Via dit recept laat ik je graag zien/proeven hoe mijn favoriete curry smaakt.

Aangezien ik zo’n grote curry fan ben vind je op Healthy Wanderlust inmiddels al ontzettend veel curry recepten. Vind je deze versie toch te ingewikkeld of ben je gewoon opzoek naar iets anders, bekijk dan zeker ook even de volgende recepten: een winterse versie met pompoen en wortel of maak een kokos curry soep met volkoren noedels.

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 1/2 rode ui 
  • 1 grote zoete aardappel
  • 150 gram bloemkool
  • 100 gram kikkererwten (afgegoten)
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl garam massala
  • 1/2 tl kurkuma poeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl gemalen komijnzaad
  • 1/4 blokje groente boullion
  • een snufje gemalen kardemom
  • 1 zongedroogd tomaatje
  • hand spinazie
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snijd de zoete aardappel en bloemkool in kleine stukjes/trosjes. Kook dit voor 8 minuten in kokend water.
  2. Snijd de rode ui in dunne reepjes en verhit 2 tl olijf/kokosolie in een diepe koekenpan. Fruit de ui voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Snijd de zongedroogde tomaat in hele dunne reepjes en bak dit mee met de ui.
  4. Voeg 50 ml gekookt water, de kruiden en 1/4 groente bouillonblokje toe. Roer goed door elkaar en laat voor 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. Giet de zoete aardappel en bloemkool af en voeg dit samen met de (afgespoelde) kikkererwten toe aan de koekenpan. Schep goed door en voeg na 3 tot 5 minuten de kokosmelk en het overgebleven water toe.
  6. Roer alles goed door elkaar en plaats een deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat de curry heel zachtjes voor 10 tot 15 minuten pruttelen en indikken.
  7. Voeg hierna 1 grote hand spinazie toe en kook dit nog 3 minuten mee, tot de spinazie zacht is geworden.
  8. Draai het vuur uit, plaats de deksel op de curry en laat dit nog even staan. Mijn ervaring is dat wanneer je de curry ongeveer een halfuur laat staan de smaak extra lekker is (maar dit hoeft niet). 
  9. Serveer met volkoren wraps, zilvervliesrijst of naan.

Tip: maak extra veel zodat je hier de volgende dag ook van kan eten. 


Wat is jouw favoriete curry recept? Deel deze vooral met mij!

Bekijk ook: 5 x lekkere curry recepten

Pin It on Pinterest

Share This