Tijd voor een makkelijke maaltijd! Voor deze Indiase vegetarische tandoori heb je slechts 5 ingrediënten nodig, even laten pruttelen en genieten. Ideaal voor na een lange dag werken of een luie zondag waarbij je met een lekkere maaltijd op de bank wil neerploffen. Comfort food it is! Gebruik verse ingrediënten zoals ui, paprika en kikkererwten om de tandoori te voorzien van waardevolle voedingsstoffen. Lees snel de rest van het recept zodat je deze heerlijke vegetarische maaltijd ook voor jezelf kan klaarmaken.


MAKKELIJKE VEGETARISCHE TANDOORI

Persoonlijk ben ik gek op maaltijden zoals tandoori of curry’s, je vindt hier dan ook veel verschillende recepten van op Healthy Wanderlust. Mocht je dus geen zin hebben in dit gerecht, neem dan zeker even een kijkje tussen alle avondeten recepten. Zal ik een paar van mijn favoriete gerechten delen? Komen ze! Probeer vooral ook deze zelfgemaakte chili sin carne, een makkelijke vegetarisch curry die je zonder kant-en-klare kruidenpasta maakt of dit recept voor vegetarische rendang met jackfruit. Zo lekker!

Tandoori (ook wel Tandoori masala) is een gerecht dat afkomstig is uit India waar de saus al duizenden jaren wordt gekookt. Tandoori wordt gemaakt van een Indiaans mengsel genaamd Garam Masala dat onder andere de kruiden kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel gevat. Wil je tandoori zonder kant-en-klare kruidenpasta maken? Dat kan! Ook het kruidenmengsel Garam masala kan je namelijk in de supermarkt vinden.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 volkoren pitabroodjes
  • 150 gram kikkererwten
  • 1/2 ui
  • 2 el kokosyoghurt
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 zakje Indiase tandoori kruidenpasta (ik gebruik altijd de kruidenpasta’s van Fairtrade Original)
  • 150 gram zilvervliesrijst (reken 100 gram rijst per persoon voor grote eters)

Bereidingswijze:

  1. Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de ui en paprika in stukjes en verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groente in een beetje olijfolie (1 tl) voor ongeveer 10 minuten.
  3. Voeg vervolgens de kikkererwten, kokosmelk, kokosyoghurt en de helft vak het zakje met de tandoori kruidenpasta.
  4. Roer goed door en draai het vuur laag. Laat voor 10 minuten zachtjes pruttelen, het hoeft niet meer te koken.
  5. Rooster twee volkoren pitabroodjes en schep de vegetarische tandoori met de gekookte rijst in een kom.
  6. Geniet ervan! 

Lees ook: 5 x makkelijke en gezonde recepten 

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This