Tijd voor een makkelijke maaltijd! Voor deze Indiase vegetarische tandoori heb je slechts 5 ingrediënten nodig, even laten pruttelen en genieten. Ideaal voor na een lange dag werken of een luie zondag waarbij je met een lekkere maaltijd op de bank wil neerploffen. Comfort food it is! Gebruik verse ingrediënten zoals ui, paprika en kikkererwten om de tandoori te voorzien van waardevolle voedingsstoffen. Lees snel de rest van het recept zodat je deze heerlijke vegetarische maaltijd ook voor jezelf kan klaarmaken.
MAKKELIJKE VEGETARISCHE TANDOORI
Persoonlijk ben ik gek op maaltijden zoals tandoori of curry’s, je vindt hier dan ook veel verschillende recepten van op Healthy Wanderlust. Mocht je dus geen zin hebben in dit gerecht, neem dan zeker even een kijkje tussen alle avondeten recepten. Zal ik een paar van mijn favoriete gerechten delen? Komen ze! Probeer vooral ook deze zelfgemaakte chili sin carne, een makkelijke vegetarisch curry die je zonder kant-en-klare kruidenpasta maakt of dit recept voor vegetarische rendang met jackfruit. Zo lekker!
Tandoori (ook wel Tandoori masala) is een gerecht dat afkomstig is uit India waar de saus al duizenden jaren wordt gekookt. Tandoori wordt gemaakt van een Indiaans mengsel genaamd Garam Masala dat onder andere de kruiden kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel gevat. Wil je tandoori zonder kant-en-klare kruidenpasta maken? Dat kan! Ook het kruidenmengsel Garam masala kan je namelijk in de supermarkt vinden.
Ingrediënten: (voor 2 personen)
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 2 volkoren pitabroodjes
- 150 gram kikkererwten
- 1/2 ui
- 2 el kokosyoghurt
- 200 ml kokosmelk
- 1/2 zakje Indiase tandoori kruidenpasta (ik gebruik altijd de kruidenpasta’s van Fairtrade Original)
- 150 gram zilvervliesrijst (reken 100 gram rijst per persoon voor grote eters)
Bereidingswijze:
- Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de ui en paprika in stukjes en verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groente in een beetje olijfolie (1 tl) voor ongeveer 10 minuten.
- Voeg vervolgens de kikkererwten, kokosmelk, kokosyoghurt en de helft vak het zakje met de tandoori kruidenpasta.
- Roer goed door en draai het vuur laag. Laat voor 10 minuten zachtjes pruttelen, het hoeft niet meer te koken.
- Rooster twee volkoren pitabroodjes en schep de vegetarische tandoori met de gekookte rijst in een kom.
- Geniet ervan!
Lees ook: 5 x makkelijke en gezonde recepten
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022